13 december 2016 | BodyLanguage | SBeffect in Goes

Doelen

  • De deelnemers van de workshop zich bewust maken van het belang van non-verbale communicatie
  • De deelnemers laten zien welke non-verbale technieken zij kunnen gebruiken tijdens netwerken en bij contact met klanten of prospects

Plan van aanpak

Aangezien de workshop maximaal 90 minuten duurt zal enkel worden ingegaan op cruciale en direct toepasbare onderdelen van non-verbale communicatie. De workshop zal tevens zo interactief mogelijk worden gemaakt zodat de deelnemers direct met de materie aan de slag kunnen.
Waarom A-MTAC?
Non-verbale communicatie is 60% van menselijke communicatie. A-MTAC heeft zich gespecialiseerd in non-verbale communicatie voor professionals om hen te helpen hun doelen op het gebied van uitstraling, presentatie en zelfvertrouwen te behalen.
Het coaching traject en bijbehorend werkboek is gebaseerd op een bewezen coaching methode van Amerikaanse organisatie Science of People en is al veelvuldig gebruikt om Amerikaanse professionals te coachen.

Onderdelen workshop
I. De wetenschap achter lichaamstaal
A. Het belang van lichaamstaal
Waar komt lichaamstaal eigenlijk vandaan? Waarom is het belangrijk? Dit vaste onderdeel wordt door middel van foto’s en video’s besproken.
II. Lichaamstaal bij netwerken
A. Eerste indruk
B. Handdruk
Tijdens het netwerken komt kennis van lichaamstaal goed van pas. Het laat je zien of anderen benaderbaar zijn of niet. Ook wordt tijdens dit onderdeel getoond hoe je jezelf zo goed mogelijk kunt presenteren.
III. Herkennen van lichaamstaal
A. Herkennen van micro-expressies
In het dagelijks contact met klanten en leveranciers is het correct herkennen van non-verbale signalen zeer belangrijk. In dit onderdeel wordt een aantal signalen getoond zodat de leden deze kunnen herkennen en hoe zij deze kunnen gebruiken om dagelijkse contacten effectiever en prettiger te laten verlopen.

PROGRAMMA

18:00 uur: Ontvangst

18:30 uur: Soep en broodje

19:00 uur: Welkom door Hans Sinke van SBeffect

19:05 uur: Presentatie ‘Body language” door Michiel Andreae van A-MTAC

20:30 uur: Borrel

21:00 uur: Afsluiting

Gastlocatie: SBeffect, Amundsenweg 51, 4462 GP Goes

deel deze pagina