22 november 2018 | Robotica | ZigZag in Vlissingen

De presentatie wordt dit keer gegeven door het bedrijf Moduvision uit Vlissingen. Moduvision is genomineerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo.

Over ModuVision
ModuVision is opgericht in 1999. Ze bestaat op dit moment uit 15 medewerkers, voornamelijk met een instrumentele achtergrond opgebouwd bij lokale bedrijven als Chrompack, Varian en Bruker. Het overgrote deel van de werknemers is medeaandeelhouder en delen zo mee in het succes van de onderneming. In de afgelopen jaren zijn we in stappen getransformeerd naar een serieuze speler die geavanceerde miniatuur robotica ontwikkelt voor gebruik in chemische laboratoria. Tegelijkertijd is de omzet de afgelopen 10 jaar vertienvoudigd.
ModuVision is een aantal jaren geleden gaan samenwerken met een klein specialistisch Duits bedrijf dat reeds een laboratorium robot had ontwikkeld maar moeite had dit product te vermarkten. ModuVision heeft dit product succesvol in de markt gezet en heeft klanten tot in Silicon Valley aan zich weten te binden die het instrument in flinke aantallen afnemen. Toch bleek het product niet flexibel genoeg om voor een bredere doelgroep geschikt te kunnen zijn. Dit had te maken met het Duitse ontwerp wat wel zeer degelijk was maar tevens traditioneel en niet modulair opgebouwd.
Innovatief Proces
Dit heeft ModuVision doen besluiten om een volledig nieuwe ontwikkeling te starten onder de naam PRIMARIZ. Hiervoor werd de Duitse partij uitgekocht en het R&D team flink uitgebreid met technici die al een schat aan ervaring hadden met het ontwerpen van analytische instrumenten.
Het resultaat van het omvangrijke PRIMARIZ project werd dit voorjaar in München geïntroduceerd op de wereldwijd belangrijkste vakbeurs op dit gebied. Deze introductie leverde reeds een eerste golf aan serieus geïnteresseerde klanten op in voor ModuVision nieuwe marktsegmenten. Er wordt op dit moment met diverse klanten in Zweden en Duitsland gewerkt aan integratie van de PRIMARIZ robot in de producten van deze klanten.

deel deze pagina