Bedrijfsbezoek Sietec.

Afgelopen dinsdag, 16 november, was het dan zover. Ondanks de C-perikelen was er toch een bedrijfsbezoek! Dit keer aan de Vlaamse kant van het Zeeuwse. Uiteraard Corona proof met 1,5m afstand.

Om 18:00 werden we opgewacht bij SIETEC in hun prachtige, onlangs geopende, pand. Wat gelijk opviel was de hoge graad van gebouwautomatisering. Lichten die feller gaan branden op de parkeerplaats maar ook binnen alles geautomatiseerd. Oké niet alles, het viel me op dat je gewoon aan de kraan in het toilet moet draaien.

Na een korte kennismaking en praatje met de directeur van Sietec, Ronald van der Weegen, werden we getrakteerd op een lekker kopje soep met prima broodjes. Hier was ruimte voor een korte voorstelronde van de aanwezigen. Een aantal kenden elkaar (uiteraard) al wat langer. De ZVIO bestaat tenslotte al een hele tijd.

Na de voorstelronde was het tijd voor een rondleiding door het pand. Wat hierbij weer opviel was de hoge graad van gebouwautomatisering waar de focus ligt op het besparen van energie en verhogen van het werk plezier. Grote schermen en sta-zit bureaus en de open structuur van de kantoren dragen hier in grote mate aan bij. O ja in de directiekamer was een bijzondere rode tegel.  Het schijnt dat daar een geheim luik onder zit 😉.  Maar wat…? Dat bleef geheim.

Uiteindelijk kwamen we in de ‘playground’ waar we uitleg kregen over een aantal mooie projecten waar stagiairs van Sietec zich mee bezig mogen houden. Onder andere een slimme serveer robot, ook wel bekend als cobot (collaboratieve robot). Behalve serveren kan deze ook masseren. Ik zie mogelijkheden voor de horeca met de huidige personeelstekorten

Daarna kwamen we in het wat serieuze gedeelte waar onder andere de meterkast te zien was. Hier werd aandacht besteed aan de grote hoeveelheid zonnepanelen en de daarbij horende slimme laadpalen. Hierdoor is het pand bijna energie neutraal en voorbereid op de toekomst.

Onderweg naar de mooie kantoren boven, liet Ronald het control panel nog even zien, wat uiteraard ook van uit de Cloud te bedienen is, waar alle functies in het gebouw ook handmatig kunnen worden bediend. Ook kenmerkend was de aandacht voor de persoonlijke gezondheid in de vorm van een mini sportschool waar medewerkers bij gelegenheid even fijn kunnen sporten om zo de aandacht weer op scherp te hebben.

We hebben in de grote vergaderkamer die overigens een prachtig uitzicht heeft mocht het onderwerp wat minder pakkend zijn, je dan even van kan genieten. We hadden daar uiteraard geen tijd voor want Ronald nam ons mee naar wat het bedrijf eigenlijk doet en liet ons de mooie en zeker imposante projecten zien waaraan zij werken en gewerkt hebben.

Hierna nog even nagekaart en de gezellige kantine en met een tevreden gevoel en veel inspiratie huiswaarts.

Dank je wel Ronald, namens de ZVIO.

Jan Los

deel deze pagina