15 februari 2018 | CAD/CAM voor productie van mallen | Deltavorm in Scharendijke

We zijn op deze dag te gast bij DeltaVorm in Scharendijke. DeltaVorm is wereldmarktleider in het maken van giervormen voor de fabricage van snoepgoed (drop en zuurtjes).  Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde CAD/CAM systemen.

Deltavorm is een klein bedrijf dat groot is in een gespecialiseerde markt. Sinds 1948 onwerpen en produceren zij stempels voor snoepwaren. Meer dan 90% van de omzet betreft export en die gaat naar meer dan 40 landen. Innovaties hebben geleid tot een behoorlijke groei in de laatste 10 jaar – die nog verder door lijkt te zetten.

Deltavorm heeft voor de productie van snoep het Airflow Board bedacht, een gietvorm die van vorm kan veranderen waardoor snoepfabrikanten minder afval tijdens de productie hebben en er meer kilo’s snoep per uur worden geproduceerd. Ze hebben daar de Zeeland innovatieprijs Emergo 2017 mee gewonnen.

Op deze bijeenkomst krijgen we een rondleiding door het bedrijf en een toelichting op het hele proces van ontwerp tot en met het produceren van de mallen.

deel deze pagina