28 mei 2015 | Ondernemen en ICT | Paree in ‘s-Heerenhoek

Donderdag 28 mei a.s. bent u van harte welkom bij de presentatie “Ondernemen & ICT’ door Rob Bergers algemeen directeur van Freelancer.nl. Gastlocatie Paree te ‘s-Heerenhoek.

“ONDERNEMEN doe je met sturing op data, maar vooral op gevoel” Heel veel bedrijven hebben mooie producten en zijn overtuigd van hun succes. “komt vanzelf’ denkt of zegt men. Soms gaat het goed en meestal gaat het moeizaam. Waardoor dit komt is voor veel personen niet helder. Door inzicht in visie, businessplan, jaarbegroting, DIGITALE data en daaromtrent de juiste informatie kan je sturen en vooral bijsturen. Wat is belangrijk om te weten…Maar van belang blijft of je echt bekend bent met jouw markt en mede wie zijn jouw concurrenten en wat belangrijker is: wie zijn mijn mede compagnons. Alleen is maar alleen en wij weten: “je kan alleen maar vermenigvuldigen als je ook kan delen”. Hoe ik dit als ondernemer gedaan heb en natuurlijk ook vanuit mijn vak als accountant wil ik graag kennis en ervaring delen en ook met elkaar willen discussiëren. Laten we samen eens uitdagingen waarvoor wij staan delen en elkaar proberen te helpen.

Programma:
18:00 uur             Ontvangst
18:30 uur             Soep en broodje
19:00 uur             Presentatie ‘Ondernemen & ICT’ door Rob Bergers
20:30 uur             Borrel
21:00 uur             Afsluiting
Gastlocatie           Paree BV Elektro- Telecom, Werrilaan 8, 4453 CC ‘s-Heerenhoek

Rob Bergers
Rob is een ondernemer puur sang en is bijna 20 jaar nauw betrokken in de freelance markt, met name gespecialiseerd in financiële interimmers, mede als gevolg van zijn accountancy achtergrond. Hij is overtuigd dat de markt voor freelancers een bewezen plek heeft veroverd in de arbeidsmarkt. Een groot middenstuk zal zich, mede afhankelijk van de economische situatie, bewegen tussen vaste baan en het werken als zelfstandige. Hij zou graag willen zien dat de ondernemingen zich verder bewust worden van het voordeel van een flexibele schil, zowel een interne als wel een externe. Wel is hij van mening dat de bedrijven meer rechtstreeks met de freelancer zaken moeten doen. Door het uitschakelen van bemiddelingsbedrijven, behoudens die een echte inhoudelijke toegevoegde waarde leveren, kan vaak 30 tot 40% op directe personeelskosten worden bespaard, ofwel 25.000-40.000 euro op FTE basis. Daarnaast is een duidelijke verschuiving in de recruitment wereld waarneembaar. In de komende jaren zal steeds meer gebruik gemaakt worden van de digitale mogelijkheden en ranking, op basis van kwaliteit, van professionals. Truqu is daar een mooi voorbeeld van. Freelance.nl kan voor bedrijven tegen minimale kosten hieraan een bijdrage leveren, ook vanuit een white label formule. Daarom heeft Rob met twee compagnons geïnvesteerd in Freelance.nl en bieden zij de dienstverlening, in eerste instantie, gratis aan. Tevens is Rob van mening dat de freelancer een ondernemer is die ook zo behandeld moet worden. Wel heeft de freelancer behoefte ergens bij te horen en zal hij zich moeten groeperen richting de politiek en daar wil Rob en Freelance.nl de betrokkenen, freelancers-intermediairs-eindklnten, in de gehele freelance markt graag bij ondersteunen. Volgens Rob: een grote maar mooie uitdaging.

Na 11 jaar accountancy en 10 jaar bedrijfsleven is Rob in 1995 zelfstandig ondernemer geworden. Begonnen als interim manager in de automotive branche en vervolgens als 1 van de eerste in Nederland een start-up gemaakt met interim administrateurs. Met name gefocust op ervaren en senior administrateurs. Dit laatste bleek een groot succes en is uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf. In 1999 heeft hij zijn bedrijven verkocht aan PriceWaterhouse Coopers en is daar director/partner geworden in de consulting tak voor de interim professionals. Hij gaf daar mede leiding aan meer dan 600 professionals. In 2003, na de overname door IBM, is hij weer gestart als zelfstandig ondernemer. Met name door het binnenhalen en vertrouwen te hebben in , in zijn ogen sterke, jonge ondernemers en een goede compagnon heeft hij allerlei (9) bedrijven, met focus op freelance, met groot succes kunnen oprichten en uitbouwen. Hierdoor konden zij bedrijven als Robeco, Cap Gemini, Unilever, ING, ABN, Vopak, KPN en Uniball-Rodamco als klant aan zich binden. In 2010 heeft Rob zijn ondernemingen verkocht, op 1 na n.l. Freelance.nl. Naast deze onderneming adviseert hij bedrijven bij verdere doorgroei en bij een nul-meeting, naast zijn grote passie: Golf.

deel deze pagina