25 maart 2015 | De overheid & ICT | Gemeente Terneuzen

Woensdag 25 maart a.s. bent u van harte welkom bij de presentatie “De Overheid & ICT’ door Rob van Tiel van Roxit in het Stadhuis van Terneuzen.

De overheid als markt voor innovatieve ICT
Veel IT-ers denken bij innovatie op hun vakgebied niet direct aan de overheid. De overheid is dynamischer dan menigeen denkt en leunt zwaar -en steeds meer- op ICT. Sinds een jaar of 10 wil de overheid zich ook steeds meer als dienstverlener opstellen naar burgers en bedrijven en een belangrijk thema is dan ook “De klantgerichte overheid”. Gemeentes spelen daarbij een centrale rol. Maar die staan voor een erg grote opgave, want het taakveld van een gemeente is enorm breed. Denk maar aan weg-, riool- en groenbeheer, sociale zekerheid, vergunningen en toezicht, economische zaken, en sinds kort ook de zorg. Die worden dan ook nog eens belegd in gespecialiseerde uitvoeringsorganisaties die voor meerdere gemeenten het werk doen.

Programma:
18:00 uur             Ontvangst
18:30 uur             Soep en broodje
19:00 uur             Presentatie ‘De Overheid & ICT’ door Rob van Tiel
20:30 uur             Borrel
21:00 uur             Afsluiting

Gastlocatie Stadshuis Terneuzen, Stadhuisplein 1, 4531 GZ Terneuzen

Rob van Tiel van Roxit vertelt hoe zij in een paar jaar tijd een grote speler zijn geworden in een kleine niche en daarmee snel gegroeid zijn van een klein clubje naar een goed lopend bedrijf. Juist door zich te concentreren op een specifieke tak van sport: de vergunningverlening en handhaving. In deze lezing gaat hij in op de manier waarop zij naar die specifieke markt kijken, hoe ze erin geslaagd zijn om daar op in te spelen en wat ze doen om hun positie te behouden en uit te breiden. De lezing vind plaats bij een van de meest gewaardeerde klanten: de gemeente Terneuzen en de Regionale Uitvoeringsdienst.

De presentatie is hier te downloaden voor leden

deel deze pagina