15 oktober 2015 | De inzet van Drones | iBuildings in Vlissingen

Donderdag 15 oktober  a.s. bent u van harte welkom bij de presentatie “De inzet van Drones’ door drs ing Jeroen Zonnevijle, Zonnevijlle Coördinator Bestuursondersteuning en initiator MIRG en BERISUAS,  Pieter Jongejan Specialist Informatievoorziening Veiligheidsregio Zeelanden Eric Lems Maritieme veiligheid Deltawateren/ ploegleider Maritieme Incident Respons Group Zeeland.

Veiligheidsregio Zeeland is het overheidsorgaan voor fysieke veiligheid, rampenbestrijding en crisisbeheersing in Zeeland. De organisatie omvat de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland (GMZ), Brandweerzorg, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), Bevolkingszorg en risico- en crisisbeheersing. Alle activiteiten richten zich op het vergroten van de fysieke veiligheid van de Zeeuwse bevolking en bezoekers. http://www.zeelandveilig.nl/veiligheidsregio-zeeland

Bij incidenten is het van groot belang om snel een volledig beeld van een incident te krijgen. Om de juiste informatie te krijgen is de Veiligheidsregio Zeeland  continue bezig om te innoveren. Wanneer er incidenten op het water zijn is dit soms een uitdaging, vanuit de Veiligheidsregio Zeeland hebben wij samen met partners uit Europa binnen een project BERISUAS  (Better Response And Improved Safety through Unmanned Areal Systems) onderzocht op welke wijze wij voordeel kunnen halen door de inzet van drones.

De sprekers zullen in een presentatie toelichten wat de Veiligheidsregio is en doet, de oorsprong van de Maritieme incident Respons group, en uiteindelijk zullen zij in een (duo) presentatie toelichten  welke blinde vlekken ze hebben bij een maritiem incident en hoe ze deze dmv de inzet van een drone kunnen oplossen.
Voor meer info hierbij een verwijzing naar de websites   www.mirg.eu en Berisuas.eu.

Programma:
18:00 uur    Ontvangst
18:30 uur    Soep en broodje
19:00 uur    Presentatie ‘De inzet van Drones’ door Jeroen Zonnevijle, Pieter Jongejan en Eric Lems
20:30 uur   Borrel
21:00 uur    Afsluiting
Gastlocatie  iBuildings, Gildeweg 39a, 4383 NJ Vlissingen

deel deze pagina